Let’s Run Together 2.0

29/10/2017 – 10/03/2018      

132 dagen voor iedereen

 

Bezieler en gezicht van dit loopproject Marathonman Stefaan Engels, moedigt iedereen aan om zijn grenzen te verleggen, “Of het nu gaat om je eerste kilometers, je marathon of je 365ste. Lopen maakt je als mens zoveel sterker.” Aanvullend benadrukt hij dat “Sporten zie ik als middel om zowel fysiek als mentaal beter in je vel te zitten, maar ook om anderen te ontmoeten, een netwerk op te bouwen of te vergroten. Sporten geeft mensen ook plezier, het brengt hen samen.”

 

WAAROM LET’S RUN TOGETHER ?

De vervolgeditie van het succesvolle zal heel toepasselijk Let’s Run Together heten.

Het initiatief heeft opnieuw als doel voor ogen zo veel mogelijk mensen aansporen om samen te sporten en te bewegen in de winter. De herfst en winter zijn een ideale periode om de basisconditie vast te leggen voor de rest van het jaar. Zo werk je aan een betere immuniteit en word je minder snel ziek. We proberen daarbij verschillende doelgroepen te betrekken in Vlaanderen: recreatieve lopers, bedrijven, sportdiensten, loopclubs en scholen.

Het startschot van Let’s Run Together 2.0 wordt gegeven op zondag 29 oktober 2017 en duurt 132 dagen (tot 10 maart 2018).

De opbrengst van deze actie zal ook deze keer ten voordele van 42 goede doelen gaan en zeker speciaal To Walk Again!

 

HOE DEELNEMEN ?

Van zondag 29 oktober 2017 t.e.m. 10 maart 2018, 132 dagen lang, zal er elke dag een halve of volledige marathon gelopen worden rond de Watersportbaan te Gent. Samen goed voor een totaal van 3717km!

 • Maandag:     18u - 20u30 (start to run tot 21 km)
 • Dinsdag:      18u - 20u30 (maximum 21 km)
 • Woensdag:   18u - 20u30 (start to run tot 21 km)
 • Donderdag:  18u - 20u30 (maximum 21 km)
 • Vrijdag:        18u - 20u30 (maximum 21 km)
 • Zaterdag:     10u - 14u30 (marathon)
 • Zondag:       10u - 14u30 (start to run tot marathon)

 

PLACE TO BE

De Loft aan de Watersportbaan, Zuiderlaan 14, Gent

De locatie is aan de Watersportbaan met start aan de ‘Streep’ t.h.v. de Topsporthal, Zuiderlaan 14 te Gent. Gezien de duur van het project zullen er enkel in het weekend marathon afstanden gelopen worden. Op de andere dagen worden er maximaal halve marathons gelopen.

De Loft vult twee functies in als Secretariaat en bar, en zal terug te vinden zijn op de parking van de Topsporthal. Allen zeer welkom!

Food & drinks: Zoals gebruikelijk is er elke dag bevoorrading voorzien rond de Watersportbaan voor de lopers met water, sportdrank en bananen.

 

SAMEN LOPEN VOOR HET GOEDE DOEL

Steun de 42 goede doelen door aankoop van een spaarkaart. Hoe werkt het? Je koopt een spaarkaart waarmee je kilometers spaart die je loopt tijdens het Let’s Run Together project. Heb je de marathonafstand bereikt, dan krijg je een welverdiende medaille. Je hoeft niet meteen een hele marathon te lopen. Met het spaarkaart-systeem kan je als loper de kilometers bij elkaar sparen om in etappes de magische marathonafstand van 42,195km te bereiken. Wandelaars zijn ook van harte welkom.

1 volle spaarkaart is gelijk aan 1 marathon. Bereik je de afstand van één marathon, dan krijg je een bronze medaille. Bij drie marathons krijg je een zilvere medaille. En de goude medaille krijg je na 10 marathons. Voor een platinum medaille moet je aan 25 marathons komen, of meer bepaald 8km/dag, in de 132 dagen.

Extra bonussen: op elke spaarkaart zijn er 42 vakjes die staan voor het aantal kilometers. Van zodra je al enkele vakjes bijeen gelopen hebt, maak je kans op gratis extra producten zoals 1 liter Cécémel, 700g witte suiker, zakje kippen stickado, etixx sportbar.

Een spaarkaart kost 10 euro (inclusief medaille, ranking prijzen en bonussen). Inschrijven kan online op de website LINK. De spaarkaarten zullen ook te koop zijn in het Secretariaat van De Loft. De opbrengst van de spaarkaarten gaat naar de 42 goede doelen.

 

Medailles en ranking race

Extra motivering door het middel bij uitstek voor de loper: de medaille. We hebben er vier na het bijeenlopen van 1, 3, 10 of 25 marathons.

 • Brons: 1 marathon
 • Zilver: 3 marathons
 • Goud: 10 marathons
 • Platinum: 25 marathons

 

LOOP JE GEZOND EN RIJK !

Loop & beweeg je gezond en beloon jezelf met natura prijzen. Hoe meer je loopt hoe groter je beloning en je gezondheid krijg je er gratis bij. Investeer tijdens de winterperiode in je basisconditie, blijf dus niet binnen zitten!

 

Klim op in de ranking

Hoe meer kilometers je loopt en laat registeren via je spaarkaart, hoe hoger je op de lijst van het aantal gelopen kilometers komt. Op 10 maart 2018, op het einde van het loopproject, kan je zien welke mooie natura prijzen iedereen heeft verdiend.

Hoe meer kilometers hoe groter uw verdiende prijs! Zoals hoofdprijs reis naar één of meerdere van de grote marathons in NY, Chicago of Berlijn en nog vele waardevolle prijzen.

 

Uw extra voordelen bij het project

 • 132 dagen loopplezier aan de Watersportbaan
 • Werken aan je basisconditie
 • Ontmoet (terug) je loopvrienden
 • Maak kennis met het leuke aan samenlopen
 • Leer nieuwe sportieve mensen kennen die dezelfde interesses hebben
 • Je kan alle tijden inspringen en uitspringen voor één of meerdere rondjes rond de Watersportbaan
 • Het looptempo is zeer aangenaam, 4 niveaus: start to run - 8,5km – 9,5km - +10km/u
 • Loop en voedingsadvies, …

 

- VOOR IEDEREEN –

LOPEN ROND DE WATERSPORTBAAN OF THUIS

Kom samen tijdens de aangegeven uren mee lopen aan de Watersportbaan, Zuiderlaan 14 te Gent. Laat via je spaarkaart je gelopen kilometers registeren in De Loft en doe mee aan de ranking race!

Voor de lopers en/of wandelaars die te ver van Gent wonen, kan je de kilometers dichter bij huis afleggen. Mits aankoop van een spaarkaart kan je alsnog meedingen naar de ranking race. Dit op voorwaarde dat je je afgelegde kilometers opslaat via je App en dit naar ons doorstuurt.

 

ALLEN DUS WELKOM!

 OPENINGSEVENT LET’s RUN TOGETHER

ZONDAG 29 OKTOBER 2017

De Loft, Zuiderlaan nr. 14 Gent

12u - 18u