Over

Stefaan Engels

Marathonman Stefaan Engels (54) liep in 2010 als eerste 365 marathons op rij. Jawel, een jaar lang elke dag een marathon. Als kind had hij nochtans van de dokter te horen gekregen dat hij beter niet kon sporten omwille van astma. Maar na 25 jaar recreatief duursporten bemachtigde hij in 2007 voor het eerst een plaatsje in het Guinness Book of Records met twintig lange afstandstriatlons in één jaar. Daarna legde hij zich toe op marathons, eerst zelf als loper, intussen vooral als coach.

Wie is hij

Stefaan Engels (1961) is een Gentenaar, levensgenieter en sportfanaat. Gedreven om een boodschap te verkondigen. En daarom rusteloos, altijd op zoek naar nieuwe ideeën en campagnes om mensen in beweging te krijgen. Eerst via tentoonstellingen en educatieve projecten, later als motivator en bezieler van een aantal projecten of evenementen: de Beweegmobiel, Ironmanagers, Move@work, 3together, Factor 100,...

Projecten

5 april 1992 stond ik voor mijn 1e marathon ooit in Rotterdam. Ik finishte met een eindtijd van 3u16...en een hele week stramme benen. Maar ik was vastbesloten om er nog eentje te lopen uiteindelijk zullen het er duizend worden de volgende 25 jaar.

In mijn eerste jogging club in Merelbeke verklaarde men je gek als je het in je hoofd haalde om zes marathons gespreid over een jaar te lopen.

  • Mijn eerste rondje Watersportbaan was op mijn 25e!
  • Mijn eerste marathon was op mijn 31e!
  • Mijn laatste marathon zal gelopen worden op 26 februari 2017 in Tokyo.

10 jaar atletiek in RCGent met trainer Robert en bij K.A.A Gent met trainer Gilbert heeft me sneller doen lopen naar mijn persoonlijke P.R. 2u57'12" en dit in Amsterdam op mijn 44.

10 jaar triatlon met trainer Karel Blondeel was dan weer een nieuwe zijweg met 36 volledige triatlons om uiteindelijk toch terug te komen bij mijn eerste liefde het lopen van marathons.

Ondertussen zijn er heel wat sportieve projecten bijgekomen: